torstai 20. elokuuta 2015

vko 6

MOIKKELIS!

Tänään on jo maanantai, ja olen pahoillani että taas kerran olen myöhässä tän kanssa, mutta eiköhän tekstistä löydy tarpeeksi hyvä selitys!

Sunnuntaina mulla oli tosi kiva päivä! Aamulla heräsin vasta klo 9 aikaan, eikä kulunut montaa minuuttia kun Prim koputti mun ovelle huutaen "Breakfast!!". Aamupalan jälkeen lähdettiin host-isän ja Pain ja Primin kanssa jollekin ostoskeskukselle ostamaan tytöille uudet puhelimet. Ensin ostettiin Primille iPhone 4, sitten jatkettiin Robinsonin kautta Roi et -plazalle ostamaan Paille iPhone 6. Mulle ostettiin Robinsonilta kans parempi netti (vihdoin!), joten kaikki on nyt paljon helpompaa! Matkalla ostettiin KFC.ltä jätskit (vaan 18TBH??). Mentiin vielä käymään Big C.lle, jossa syötiin jätskiannos kera suklaafonduen neljään pekkaan. Kotiin tultiin ennen kolmea. Lounaaksi syötiin pizzaa ja garlic-bread + maistoin maissivettä, mikä oli kylläkin melko erikoista, haha. Lounaan jälkeen löhösin auringossa reilun puoli tuntia, mutta sen jälkeen oli pakko mennä suihkuun, kun olin vaatteita myöten hiestä märkä... Puoli kuuden aikaan lähettiin host-äidin kanssa Bueng Palanchaille, jossa ruokittiin kaloja Primin kanssa ja kävin lenkillä. Kotiin tultiin nuudelikojun kautta, sitten suihkuun ja nukkumaan.

Maanantaina herätyskello soi klo 3.40, eli siis 20 vaille neljä aamuyöllä. Syy tähän oli EP Open House Ubon Ratchatanissa (reissu koulun kanssa), jonne bussin piti lähteä klo 5 aamulla. Olin koululla sitten reippaana tyttönä varmaan varttia vaille viisi, muttei ketään näkynyt missään. Startattiin loppuen lopuksi sitten klo 5.45, #onlyinThailand once again. Perillä (oltiin ennen klo 9) meidän vaihtareitten ei oikeen tarvinnut tehdä mitään, niin päädyttiin sitten kiertelemään markkinoilla ja kaupungilla, sekä Open House -kadulla (tuli ehkä vähän taas shoppailtuakin). Maistettiin kanssa ekaa kertaa friteerattuja heinäsirkkoja katukojulta. Ei edes ollut mitenkään pahoja! Siellä oli tosi hauskaa, vaikka olikin super kuuma päivä ja väsymyskin vähän painoi. Monet ihmiset tuli kans taas ottamaan kuvia meidän kans... Alan olla jo aika tottunut siihen, mut kyllä välillä niin julkkisolo on! Takas Roi etiin piti lähteä klo 16 aikaan koulun bussilla, mutta löysinkin itseni sitten koulun vanista ennen kello kahta... #onlyinThailand. Kotiin tultua mentiin host-äidin kanssa apteekkiin hakemaan mulle parit pillerit, koska olin ollut vähän nuhassa pari päivää (ei mitään hajua mitä pillereitä oli hahha). Kotona söin vielä dinner, ja sänkyyn painelin jo klo 19 jälkeen, koska olin niin väsynyt aikaisesta herätyksestä.

Tiistaina oli sitten ihan normi koulupäivä. Lähdettiin Fran kanssa klo 9 aikaan käppäillen Roi et plazalle, koska kummallakaan ei ollut tunteja aamupäivällä. Shoppailtiin vähän halpoja paitoja ja ostettiin äitienpäivälahjat keskiviikkoa varten. Ennen koululle paluuta käytiin vielä Coffee cup -nimisessä kahvilassa banana cakella! Koululla oltiin ennen klo 12, ja syötiin lounas vähän kahdentoista jälkeen. Mulla oli vielä niin kipeä olo, etten viittinyt mennä thaitanssi tunnille, joten hengasin pari tuntia yksin koulun "puistossa", koska Fralla oli muutama tunti. Äiti haki mut ja Pain klo 17 aikaan ja heitti meidät Mikaan, jossa hengattiin siskojen kanssa siihen asti, että äiti tuli jumpasta! Illalla kotona puhuin vielä (varmaan yhteensä 2 tuntia) Henrietan ja Lauran kanssa facetime! Oli kivaa puhua tyttöjen kanssa nyt kun on kunnon nettikin. AINIIN! Tiistaina näin kanssa koiran skootterin päällä??? Mitä ihmettä....

Keskiviikkona ei ollut koulua, koska oli äitienpäivä (myös kuningattaren syntymäpäivä)! Heräsin ensimmäisen kerran puoli 8 aikoihin, mutta torkuin vielä puoli kymmeneen asti. Kokopäivänä en oikeen tehnyt mitään, koska äitikin oli jossain, niin löllöiltiin kotona vaan siskojen kanssa. Illalla kun äiti tuli kotiin syötiin päivällinen koko perheen (isäkin) kanssa. Myöhään illalla oli vielä tosi ihana ukkonen, jota yritin kuvailla vähän huonolla menestyksellä, mutta se oli ihanaa!

Torstaina ensimmäisen kerran heräsin klo 7 aikaan, mutta nousin vasta klo 9 aikaan. Pailla oli jotain kavereita kylässä, niin koin parhaaksi vaan antaa niitten riehua rauhassa, ja katsoin itse Simpsoneita. Klo 13 aikaan käppäilin Gugalle, josta sen host-sisko heitti meidät Robinsonille, mistä ostettiin Francescalle synttärilahja! Söin kans lounaan KFC.llä (tulisia chicken wingsejä). Jouduin valehtelemaan Fralle kokopäivän, mikä oli niiiiin vaikeeta, koska inhoon valehdella tai edes huijata, ja oon tosi huono siinä. Pari kertaa meinas kyllä kaikilta meiltä (Guga, Marti ja minä) lipsahtaa salattuja juttuja Fran kuullen, mutta hän ei onneksi tajunnut mitään! Robinsonilta otettiin siis tuktuk Gugan kanssa ja mentiin Mikaan, jossa treffattiin Martina ja Francesca. Ostettiin hedelmiä Bueng Palanchain varrelta (itse ostin Lambjaita, en tiedä suomeksi/englanniksi!) ja hengattiin sillalla. Oli tosi kaunis iltapäivä! Kuuden aikaan käveltiin ihania pikku kyläteitä Madam cafeen, josta äiti haki mut ja Fran klo 20 aikaan. Madamessa pelasin pitkästä aikaa Unoa Fran, Martina ja sen host-siskon kanssa! Kotona kaikki muut oli jo ilmeisesti syönyt dinner, ja he ilmeisesti luulivat, että mäkin oon syönyt (vaikka sanoin etten ollut), joten kun kysyin vielä ennen yhdeksää, että voinko syödä jotain, niin host-äiti oli ihan pahoillaan, koska hän oli luullut, että olin jo syönyt. Niinpä lähdettiin kaikki (äiti ja siskot) suihkun raikkaina pyjamat päällä ulos syömään nuudelikojulle! Se oli ihan hauska kokemus, hahha! Sieltä kun tultiin menin suoraan sänkyyn.

Heräsin klo 9 aikaan perjantaina, löhösin rauhassa omassa sängyssä, auringonvalossa syöden lambjaita. Tein kanssa kahvia pitkästä aikaa, ja nautin sen parin keksin kera sängyssä. Oli mielettömän ihana aamu! Pesin pyykit klo 12-13 välisenä aikana, täydessä auringonpaisteessa, toppi/shortsi-puku päällä, mikä jälkeenpäin osoittautui erittäin huonoksi ideaksi. Poltin nimittäin koko yläselkä/hartia alueen melko mukavasti. Rehellisesti sanoen en ole ikinä polttanut itseäni niin pahasti. Noooh, mutta, oppia ikä kaikki! Klo 15 aikaan treffasin Gugan ja Adrianin Madam cafessa (jossa Martikin sattumalta oli). Syötiin ranskiksia ja juotiin milkshaket, ja ennen viittä kävelin takaisin kotiin. Ehdin olla kotona ehkä 10 min, kun jo lähettiin Mikaan syömään päivällinen (=Iced toast, teriyaki chicken ja honey-toast 2 jätskipallolla). Illalla kotiin tultiin ennen kahdeksaa. Yritin vähän hoidella niitä huippukipeitä auringonpolttamia ennen nukkumaan menoa, eikä se sängyssä makaaminenkaan tuottanut kyllä suurta iloa (niin kipeä selkä oli).

Lauantaina heräsin ennen klo 7, koska puoli yhdeksän aikaan Martinan host-perhe (+Guga ja Fra) haki mut ja suunnattiin Mukdahaniin (provinssi Laosin rajalla). Oli super kuuma päivä, ja mun auringonpolttamat (tietysti paidan alla) poltteli ihan hullunlailla! Mukdahanissa käytiin jossain näköalatornissa, josta nähtiin 360 Mukdahanin kaupunki, mukaan lukien Mekong-river, joka erottaa Thaimaan ja Laosin. Siellä oli kyllä ihan siistiä. Lounas syötiin jossain vietnamilaisessa paikassa, jonka jälkeen matka jatkui kohti Mekongin varrella olevaa markkina-aluetta. Valehtelematta ihanimmat markkinat ikinä!! Olisin voinut ottaa melkeinpä kaiken mun matkaan. Erityisesti hampaankoloon jäi aivan valloittavat ruokailutabletit, jotka jostain syystä jäi markkinapöydälle... Noh, mutta jos vielä palaan, niin varmasti ostan! Markkinoilta jatkettiin johonkin temppeliin, jonka nimeä (tai sijaintia) en tiedä, mutta hieno oli! Temppelialueelta käveltiin vielä jotain muuria pitkin johonkin markkina-alueelle, josta nappasin matkaan vielä yhdet uudet (halvat!!) norsuhousut. Kun oltiin takaisin Roi etissä, ostettiin 3 kappaletta banana-pancakes Fran synttäreiden kunniaksi! Mentiin vielä syömään yhteen italialaiseen "ravintolaan" nimeltä Stefano's (italialainen mies tekee italialaista ruokaa kotonaan, ravintola tyyliin). Oli kyllä ihan super kiva päivä ja ilta, ja Frakin tykkäs lahjasta ja kaikesta, eli kaikin puolin onnistunut päivä!

Sunnuntaina heräsin klo 8, kävin suihkussa, söin aamupalan, siivojat kävi, korjasin pyykit. Kello olikin sitten jo 10, ja lähdettiin hakemaan host-äidin ja Primin kanssa Pai koululta. Sen jälkeen auton nokka osoitti kohti Ban Kugasingiä. Hengattiin vaan siellä perhetutuilla, aikuiset teki ruokaa (koko ankasta), ja me puheltiin Pain kanssa ja katseltiin, kun Mik, Prim ja Naam (Mik ja Naam ovat mun "sisko ja veli", oikeasti en siis tiiä mitä he ovat mulle haha) puuhasteli omia juttujaan. Syötiin lounas siellä klo 14 aikaan ja ennen kolmea lähdettiin apinatemppelin kautta takaisin Roi etiin. Lounas oli omalla tavallaan mielenkiintoinen, koska syötiin ankasta siis IHAN kaikki; nokkaa ja varpaita myöten. Kun tultiin takas kotiin, lähdettiin äidin kanssa Bueng Palanchaille urheilemaan, jonka jälkeen mentiin ulos päivälliselle. Päivällinenkin oli omalla tavallaan jännittävä, koska mun nuudeleiden joukossa lillui kanan varpaat. En kyllä niitä sitten lähtenyt maistelemaan, joku raja kuitenkin, hahha! Kotona oltiin ennen kahdeksaa, puhuin iskän ja Anun kanssa nopean facetimen, ja sitten nukkumaan!

Kuvat on nyt niin, että ensin löytyy kameran kuvat ja sitten kännykän kuvat. Toivottavasti mun koulun tietokoneella kirjoitetuista kuvateksteista saa selvaa, vaikkei "suomikirjaimia" loydykaan!

Tasta alaspain tulee kuvia sunnuntailta!




Sateenkaari Bueng Palanchailla!

Bueng Palanchai
Maanantailta!






Lambjai


Perjantai-aamu

....Jatan taman vain tahan.
Tasta alaspain olevat kuvat on Mukdahanista ja muualta meidan lauantaiselta reissulta.







Laosin raja

Martina, Guglielmo ja Francesca!!




























Ihanat ihmiset!




Francescan synttarijuhlintaa!



Nama kuvat sunnuntailta.



Tasta alaspain olevat kuvat on kannykasta, ja nama on siis oikeessa jarjestyksessa!

Maanantaina Ubonissa.



Joku random nainen vaan antoi sen vauvan ensin mun syliin, otti kuvia, ja sitten nosteli tata vauvaansa meidan sylista toiseen!! Oli super outoa... Haha



Heinasirkkoja!! Ja muita hyonteieisa...






Facetime mamman kanssa!!
Kuvia torstailta!




Perjantaina Madam cafessa.

Ihanat siskot Mikassa!!


Tasta alaspain kuvat lauantain reissulta.
Mun kotikatu taalla Roi etissa.



AIVAN IHANAT MATOT, jotka oisin hetkena mina hyvansa napannu mukaani.













Yks lemppariherkuista!! Joku banaani-lettu-thing...




Synttarisankari



Sunnuntailta Ban Kugasingista.
Naam ja Meek!




Niin valloittava Lambjai (kylla tan tyton nimi oli yksi hedelma)!! Rakastuin.




En oikeen innostunut, kun nain sunnuntaina paivallisen haha. +Huomatkaa Angry Birds!!

2 kommenttia:

  1. Ihana blogi, ite oon 12 ja haaveilen vaihdosta Thaimaassa:) haluisin kysyy et kuinka vanhoja noi sun siskot on? Ainakin toi Prim(?) näyttää aika nuorelta. Kiitos jos vastaat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos!! Vautsi, kiva kuulla että oot kanssa kiinnostunut lähtemään, suosittelen ehdottomasti! Mutta Prim on 8 (täyttää joulukuussa 9) ja Pai täytti just tossa kuukausi sitten 14 :-)

      Poista