sunnuntai 9. elokuuta 2015

vko 5

MOIKKELIS!

Kulunut viikko on sujunut niin arkisissa meiningeissä kuin olla ja voi. Kuvia tässä postauksessa vähän vähemmän, kun viimeksi, mutta kuulumisia kuitenkin!


Maanantaina söin ensimmäistä kertaa aamupalan (=riisiä ja kanaa + chilikastike tietenkin) koululla Pain kanssa, koska ei ehditty tehdä ruokaa kotona. Maanantaisin mulla ei oo hirveesti tunteja englanniksi, niin mentiin aamupäivällä Martinan ja Francescan kanssa Café Amazoniin "aamukahville". Muuten koulupäivä meni melko normaaleissa merkeissä. Neljän jälkeen lähdettiin tyttöjen ja Gugan kanssa ostamaan crepes, koska en ollut koskaan ennen maistanut. Oli kyllä hyvää, ja tuli kotoisa fiilis, koska se muistutti melko paljon suomalaista lettua! Klo 17 host-äiti haki mut ja Pain koulusta, ja mentiin kaupan kautta kotiin. Kuuden aikaan lähettiin äitin ja Primin kanssa Bueng Palanchaille, jossa ensin ruokittiin kaloja ja puluja (jotka on musta ihan turhan kesyjä), ja siitä he jatkoivat matkaansa "jumppaan", ja mä lähdin juoksemaan. Oli ihan mieletöntä juosta! Ensinnäkin, siitä on pitkä aika kun oon viimeks ollut lenkillä, ja toiseksi, mun astma ei millään tavalla näyttäytynyt edes juoksun aikana (johtuen ties mistä), ja olin kyllä ihan fiiliksissä sen jälkeen! Illalla painelinkin sänkyyn jo ennen yhdeksää.

Tiistaina lähdin aamulla assemblyn jälkeen M4 A.n ja B.n (luokat, joissa Fra ja Marti on) kanssa kävellen kohti Roi etin oikeustaloa. Siellä tuomarit kertoi jotain Thaimaan laista ja oikeudenkäynnistä, mutta kaikki jäi mulle aika pimentoon, koska kaikki puhui luonnollisesti thaiksi. Käveltiin takas koululle klo 11 jälkeen, napattiin Guga matkaan, ja tavattiin advisor (oon nykyään espanjantunneilla!). Loppu koulupäivänä vähän laiskoteltiin, ja lähdettiin Mikaan syömään Iced toast. Sieltä käppäiltiin takas koululle klo 16 aikaan. Host-äiti oli tänään jossain kokouksessa, niin hänen kaverinsa haki mut, Pain ja Primin johonkin japanilaiseen ravintolaan, jossa syötiin paljon ja juotiin vesimeloni-mehua!! Kotiin tultua pesin pyykit ja harmittelin mulle nyt jo kertyneitä "vaihtarikiloja".

Keskiviikkona koulupäivä sujui taas samaan arkiseen tapaansa. Sain kuulla mun luokkakavereilta, että niillä on jotain enkuntunteja, joista en ollut kuullutkaan, niin päätin nyt ihan omatoimisesti sitten osallistua näille tunneille! Tästä huomaa taas tän thaimaalaisen tavan hoitaa asiat: hoidetaan jos keritään, ja infotaan jos muistetaan. Hahaha. Oon kyllä jo ihan sujut tän jutun kanssa, enkä ota niin henkilökohtaisesti. Klo 15 jälkeen lähdettiin kaikki, minä, Fra, Marti, Guga ja Adrian Robinsonille. Käytin ensimmäistä kertaa thaita (!!) puhuessani tuktuk-kuskille hinnasta, ja paikasta minne mennään! Robinsonilla käytiin The Body Shopissa, mistä olisin halunnut ottaa ainakin 5 tuotetta matkaan, mutta se on niin kallis (täälläkin), että jätin ne suosiolla kaupan hyllylle. Ostin sen sijaan Top Marketin Bakerystä pari tuorejuttua mukaan, ja lähettiin Bueng Palancahille kuuden aikaan. Kierreltiin hetki siellä, koska Adrian ei ollut ennen ollut siellä, sitten Francescan host-perhe tuli hakemaan mut ja Fran, ja menin niitten kanssa syömään dinner! Kotiin tulin klo 20 jälkeen, jossa mun host-täti oottikin jo mua, koska äiti oli jossain toisessa provinssissa konferenssissa muutaman päivän.

Torstai-aamulla syötiin aamupala taas koululla. Tai oikeastaan käytiin ostamassa sticky rice ja kanansiipiä läheiseltä streed food -paikalta Pain ja Chompoon (Pain kaveri) kanssa, ja mentiin koululle syömään. Koulupäivä meni taas ihan arkisesti: söin lounaaksi riisiä, omeletin ja kasviksia (täällä syödään niin paljon lihaa, ettei pelkkien kasvisten, ilman lihaa, löytäminen ole mikään helppo juttu), ja jälkkäriksi tietenkin vesimelonia ja keo mankoonia (en tiedä englanniksi, enkä suomeksi, anteeksi!!). Kotiin tulin poikkeuksellisesti vasta puoli seitsemän aikaan, koska host-täti oli hiukan myöhässä. No, kun vihdoin pääsin kotiin, ei täällä ollut sähköä, eikä vettäkään tullut hanoista. Lähdettiin sitten ulos päivälliselle, ja toivottiin, että ne olis palannut kotiin tultua, MUTTA eipäs ollutkaan! Sinniteltiin johonkin puoli 11 asti ilman, mutta onneksi sen jälkeen saatiin sähköt ja vesi takaisin, niin pystyi nukkua ilmastointilaite päällä! Oli melko mielenkiintoista, mutta kyllä näistäkin vaan selvittiin! 

Perjantaina lähettiin kouluun vasta vähän ennen puolta kahdeksaa, koska oltiin edelleen host-tädin kanssa, eikä hänen tarvinnut mennä niin aikasin töihin, kuin host-äidin. Koulupäivä lipui taas normaalisti, ainoa erilainen juttu oli, että mun piti pitää Power point -esitys luokan edessä, mutta se meni ihan hyvin. Guga ja Adrian tuli koululle taas ennen lounasta, joten syötiin kaikki yhdessä. Kello 12 aikaan oli joku ihme "tanssishow" koulunpihalla, jossa koulunoppilaita esiintyi. Tää oli meistä aika huvittavaa, koska kaikki oli ihan sekaisin, hurras ja kilju, ja kuvas videolle. Ja tietysti, ehkä noin puolet tanssijoista oli ladyboyta. Mun mielestä on vähän hassua, että ladyboyt on täysin fine koulussakin, ja ne saa tuoda esille oman ladyboysuutensa, mutta tyttöjen täytyy olla luonnollisia (ei meikkiä ja hiukset kiinni). Mutta, maassa maan tavalla! Koulupäivän jälkeen käveltiin Pain kanssa Primin koululle, josta host-täti haki meidät kotiin. Kotona syötiin ข้าวผัด, khao pad (fried rice), luin Da Vinci -koodia, jonka lainasin koulun kirjastosta, ja ihan vaan hengailin. Suihkun jälkeen luin vielä Torey Haydenin Hiljaisuuden lapset loppuun, ja suuntasin sänkyyn. Oli ihan mukava "löllöpäivä"!

Tänään (lauantaina) heräsin jo ennen kahdeksaa, koska jostain syystä en vaan pysty nukkumaan täällä pitempään. Nousin klo 9 jälkeen, ja söin aamupalaa äidin, Primin, Natan (äidin kaveri) ja hänen miehensä kanssa. Sen jälkeen hengailin vaan parvekkeellä, luin kirjaa ja pesin pyykit. Lounas syötiin Pain kanssa viereisessä ravintolassa klo 14 aikaan. Neljän jälkeen Nata ja hänen miehensä heitti mut ja Fran Bueng Palanchaille, jossa treffattiin Guga ja Marti. Ensin suunnattiin Mikaan syömään iced toastit (ja mä latasin nämä kuvat tänne, kun oli wi-fi), ja sieltä hetkeksi puistoon istumaan. Huomasin kivasti siinä sitten, että mun kengänpohja päätti irrota kesken päivän. No, ei siinä sitten mitään, loppupäivän kävelin paljainjaloin! Puoli seitsemän aikoihin mentiin Ristorante dal Peruginoon pizzalle, jossa tapasin suomalaisen miehen!!! Pääsin puhumaan suomea ihan kasvokkain ensimmäista kertaa yli kuukauteen, tuntui tosi jännältä, haha! Kengän rikkoutumisesta huolimatta oli tosi mukava lauantai-päivä. Illalla host-äiti haki mut ja Fran kotiin klo 20, ja siitä asti (suihkun kautta) oon naputellut tätä tekstiä tänne! Nyt kello lähestyy jo kymmentä, ja taidan painaa pään tyynyyn.



Mun luokkalaiset harjotteli jotain thaitanssiesitystä maanantaina.

Crepes!


Pulut Bueng Palanchailla

Tälläselta näyttää se jumppa Buen Palanchailla, jossa mun äiti (ja mäkin joskus) käy!

Tästä alaspäin tulee kuvia tiistailta!

Thaimaalainen oikeus-sali


Yöllä oli satanut niin paljon, että järven ympäri menevä kävelykatu lainehti!

Iced toast!!!

Matkalla Robinsonille


Seuraavat kuvat torstailta!

Street food -aamupala!

Joku paraati kulki koulun pihan poikki

PALJON sudenkorentoja!!!!

Näitä syön joka päivä lounaan jälkeen jälkkäriksi (vesimelonia ja keo mankoonia)!!!!

Perjantaina koulun jälkeen vein mun Kånkenin korjattavaksi tälle symppis-papalle!
Seuraavat kuvat lauantailta!




Todistusaineistoa  mun kengän hajoamisesta.

Bueng Palanchai


2 kommenttia: