torstai 9. heinäkuuta 2015

Ensimmäinen viikko




HEIPAT!
Ensimmäistä kertaa mulla on aikaa ja toimiva netti tähän puuhaan! Jatkossa yritän kirjotella kerran viikossa, riippuen tietenkin olosuhteista. MUTTA itse asiaan:

Ensimmäinen viikko Thaimaassa on mennyt, kuin vuoristoradassa. Kaikki on samalla niin uutta, kiehtovaa ja kiinnostavaa, mutta suuri kulttuurishokki iski heti perheeseen tultua. Jo viikossa täällä oon oppinut arvostamaan Suomen korkeaa elintasoa, koulua ja ihan vaan tavallista suomalaista arkea. Asiat täällä, kuten vessassa ja suihkussa käynti ovat mulle jo suuria ihmetyksen aiheita. Mutta kun tästä alusta selvitään, alkaa elämä täällä luistamaan varmasti jo niinkuin normaali arki luistaisi Suomessakin.

Lento saapui Bangkokiin klo 7 aikaan aamulla (paikallista aikaa). Takana oli vajaan 10 tunnin lento, eikä yhtään unta, edessä suuri seikkailu. Ensimmäiset 3 päivää vietin Bangkokissa hotellissa muiden tänne saapuneiden vaihtareiden kanssa. Leiri oli tosi kiva ja hyödyllinen, ja oli mukava saada puhua Suomea vielä muutama päivä Thaimaassakin. Leirin jälkeen lauantai aamuna lähdettiin 4 muun vaihtarin ja heidän advisorinsa (neuvonantaja?) kanssa kohti Roi etiä, mun kotikaupunkia täällä! Matkattiin n. 9 tuntia hienoimmassa autossa, missä oon koskaan ollut. Täällä isäntäperheet jo odottivat meitä. 

Sunnuntaina lähdettiin host-perheen kanssa ajamaan Yasotoniin, viereiseen paikkakuntaan, jossa meidän perheemme riisipelto on. Siellä oli super kuuma! Aurinko paistoi ja asteita oli lähes 40. Siellä meni melkein kokopäivä. Illalla mentiin vielä ulos syömään koko perheen voimin. 

Maanantaina oli ensimmäinen koulupäivä, joka oli ehkä viikon rankin päivä mulle henkisesti. Koti-ikävä ja kulttuurishokki iskivät pahimman kerran, ja tuntui ettei tästä voi selvitä, mutta onneksi läheiset, ja perhe täällä tsemppas mua oikeen olan takaa! Maanantai illalla käytiin vielä paikallisessa puistossa (fitness park) jumppaamassa host-äitin kanssa. Siskot oli myös mukana, mutta he hengailivat jossain puiston puolella sen aikaa.

Tiistai oli jo kaikinpuolin helpompi päivä. Tapasin koulussa vihdoin mun coordinatorin ja advisorin, joten nyt tiedän tukihenkilöni koulussakin! AFS Roi etin presidentti kutsui mut ja muut 2 vaihtarityttöä (italiasta) hänen kanssaan lounaalle koulupäivän aikana, mikä oli mielestäni tosi kiva teko! Tuli tervetullut fiilis. Vielä koulupäivän muutamalla viimeisellä tunnilla coordinator vei meidät vaihtarit ostoskeskukseen, antoi kaikille 700 TBH (n.19€) käteen, ja sanoi, että ostakaa mitä tarvitsette/haluatte, ja sain vihdoinkin ostettua itselleni oman pyyhkeen! +Montamonta muuta asiaa. Se oli todella mukava juttu. Illalla mentiin taas perheen naisten kanssa puistoon.

Keskiviikkona laiskoteltiin vähän vaihtarityttöjen, Francescan ja Martinan kanssa. Ei oikeen jaksettu/tiedetty/yritetty ottaa selvää mitä meidän pitäis koulussa tehdä, joten päädyttiin istumaan koko koulupäivä koulun kirjastossa "opiskelemassa thaita itsenäisesti". Eli siis nukuttiin sohvilla ja pidettiin hauskaa. Koulussa on tosi mukavat opettajat, ja koska oon EP.ssä, English Programissa, kaikki osaa puhua englantia suht hyvin, ja kommunikointi on huomattavasti helpompaa, kun esim. perheessä.
Keskiviikko iltana oli taas aika mennä urheilemman.

Torstai (tänään) sujui mukavasti koulussa, osallistuin neljälle tunnille, loput vietin kirjastossa, koska coordinator sanoi meille, ettei meidän tarvitse osallistua thain kielisille tunneille, koska se on yhtä tyhjän kanssa. Tänään Martina oli kipeä, joten hengattiin Francescan kanssa kahdestaan ja syötiin herkkuja koulun kaupasta. Illalla oon ollut vaan kotona, mikä on ollut vaihteeksi kivaa. Saa olla hetken ihan rauhassa ja rauhottua.

Vielä yleisesti koulusta täällä; Herätyskello soi joka aamu klo 5.50, kouluun lähdetään klo 6.50, koska host-äiti työskentelee koulussa 45km päässä täältä. Koulu alkaa aamuseremonialla n.klo 8 (ajat ei ole niin tarkkoja Thaimaassa), ja ensimmäinen tunti alkaa n. klo 8.30. Yksi oppitunti kestää 50 minuuttia, ja ruokailu on myös 50 minuuttia. Koulussa oon joka päivä yhteensä 10 tuntia. Mut ja host-sisko Pai haetaan klo 17 aikaan.

Tässä nyt tiivistettynä mun ensimmäinen reilu viikko täällä lämpimässä! Kaikki on mulla täällä hyvin, se on varmaan se, mikä kaikkia eniten kiinnostaa. Yritän kirjotella taas ensviikon lopulla! 


Tästä alaspäin olevat kuvat on läksiäis- ja lähtötunnelmista.














Arrival Orientation -leiriltä Bangkokissa.










Matkalta Roi etiin.






Sunnuntaina Yasotonista.




Ainiin! Sunnuntaina käytiin vielä huvipuistossa.




Minä, vanhempi sisko Pai ja isä Khem.


On normaalia, että aamulla kun meet kouluun, käytävällä odottaa kulkukoiria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti